Bier Sabayon

Een sabayon is al speciaal en feestelijk. Maar doe er een mooi donker bier bij zoals een quadrupel, abdijbier of een barley wine en het gerecht wordt nog wat specialer. Zeker in combinatie met het fruit en de speculaas.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 100 gram bessen
  • 4 speculaasjes
  • Suiker
  • 5 eierdooiers
  • 1 fles donker bier

Een sabayon is een heerlijk feestelijk gerecht. Je kan er diverse soorten bier voor gebruiken, dit is niet alleen leuk en lekker maar geeft het gerecht ook telkens een andere twist. Neem een Barleywine van Brouwerij Kees. De 1818 Quadrupel van Maallust, de Handdruk van Breugem of zelfs een Geuze bier kan, wat het weer wat frisser maakt.

Bereidingswijze

  • Zorg dat je 5 eierdooiers krijgt door de eieren te scheiden. Vul 4 eetlepels met suiker en voeg bij de eierdooiers. Neem ook 4 eetlepels met bier en voeg ook deze in de kom met dooiers en suiker.
  • Vul een pan water en breng aan de kook. Doe de kom met het mengsel op de pan water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en klop deze au bain-marie tot een luchtig en dik schuim. Zodra deze dik is en begint te binden is hij klaar.
  • Neem 4 Brother Beer glazen (of andere mocht je deze mooie niet hebben) en verdeel het fruit over deze 4 glazen. Hou wat fruit apart voor de afwerking. Schep de sabayon erop. Verkruimel de speculaas en leg deze op de sabayon, werk hem af met het overgebleven fruit. De bier sabayon is klaar om van te genieten!

Vergeet niet een extra fles van het bier te kopen om te proeven samen het dit gerecht. En deze proeft natuurlijk het lekkerste in het echte Brother Beer glas.

Bieren voor een heerlijke bier sabayon

Bier sabayon

bier & foodpairing

Moon's Bier Foodpairing Blog
Scroll naar boven