Brouwerij Maallust is een Nederlandse ambachtelijke brouwerij gevestigd in Veenhuizen, Drenthe. De brouwerij bevindt zich in een voormalige graanmaalderij, waar nog steeds het historische molenwiel en de molensteen te bewonderen zijn. Het brouwen van bier op deze locatie heeft een lange geschiedenis, omdat er vroeger al bier werd gebrouwen voor de gedetineerden in de nabijgelegen gevangenis.

Maallust heeft een ruim assortiment aan bieren, variërend van toegankelijke pilseners en blond bieren tot aan zwaardere speciaalbieren en seizoensbieren. De brouwerij gebruikt lokale ingrediënten, zoals Drentse gerst en heidehoning, om de smaak van de bieren te verrijken en een eigen karakter te geven. Naast het produceren van bier, organiseert de brouwerij ook bierproeverijen en rondleidingen door de brouwerij.

De brouwerij heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Gouden Medaille tijdens de Dutch Beer Challenge voor hun Weizen. Daarnaast is Maallust in 2020 uitgeroepen tot ‘Brouwerij van het jaar’ door Bierista, een onafhankelijke bierwebsite.

Brouwerij Maallust is een prachtig voorbeeld van een ambachtelijke brouwerij die traditionele methoden combineert met innovatie en duurzaamheid. De lokale focus en toewijding aan kwaliteit en smaak maken de bieren van Maallust een aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren bierliefhebber.

Toont alle 5 resultaten

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven