Enig resultaat

Schlenkerla is een Duitse brouwerij gevestigd in Bamberg, Beieren. De brouwerij staat bekend om zijn gerookte bieren, een unieke en traditionele stijl die teruggaat tot de 14e eeuw.

De geschiedenis van Schlenkerla gaat terug tot 1405, toen de brouwerij voor het eerst werd genoemd in documenten. De brouwerij is gelegen in het historische centrum van Bamberg en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming en een must-visit voor bierliefhebbers.

De gerookte bieren worden geproduceerd met behulp van traditionele methoden en ingrediënten, waaronder beukenhouten rookmout die wordt gerookt boven oen vuur. Dit geeft het bier zijn unieke en kenmerkende smaak. Het bier wordt gebrouwen in verschillende varianten, waaronder Rauchbier Märzen, Rauchbier Weizen en Rauchbier Urbock.

Naast het produceren van gerookte bieren, biedt Schlenkerla ook een breed scala aan andere bieren, waaronder Pils, Helles en Dunkel. De brouwerij heeft ook een eigen taverne waar je kunt genieten van een vers getapt biertje en traditionele Duitse gerechten.

Als je een liefhebber bent van speciaalbieren, is Schlenkerla een brouwerij die je zeker niet mag missen. Het is een unieke ervaring om te proeven hoe het beukenhouten rookaroma zich vermengt met de rijke en smaakvolle bieren van Schlenkerla. Met meer dan 600 jaar brouwervaring is Schlenkerla een van de meest gevierde brouwerijen in Duitsland en een must-visit voor elke bierliefhebber.

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven