Moon Loves Food – Summer Rolls
Als het lekker weer is wil je niet staan te stinken in de keuken maar een makkelijke snack hebben die snel klaar is.
In de foodybox van @kroonophetwerk zat namelijk de pindasaus van @remiafans
Deze pindasaus heb ik wel extra smaak gegeven door er wat knoflook, sojasaus en rode peper door heen te doen 🔥,
In de rolls zitten garnalen, romaine sla, wortel, paprika, komkommer, bosui.
Voor het bier ging ik voor Yellow Jelster van natuurlijk @jelsterbier een Belgische Blond.
De garnalen geven het een fijne bite mee aan het hoppige en het lichte zoete van het bier
Een goede combinatie voor een heerlijke zomer dag! ☀️
Ingrediënten voor de rolls
- 8 rijstvellen (spring roll vellen)
- 16 middelgrote garnalen, gekookt, gepeld en doormidden gesneden
- 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
- 1 wortel, geraspt
- bosui, fijngesneden
- 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 100 gram gekookte rijstnoedels
- Een handvol verse kruiden zoals muntblaadjes, koriander, basilicum en romaine sla
Bereidingswijze
Voorbereiding van de vulling:
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken en spoel af met koud water. Zet opzij.
Leg alle ingrediënten voor de vulling (garnalen, komkommer, wortel, rode paprika, rijstnoedels en verse kruiden) apart op een bord of snijplank.
Bereiding van de pindasaus:
In een kom, meng de pindakaas of pindasaus, sojasaus, rijstazijn, honing, fijngehakte knoflook, gember en peper (indien gewenst).
Voeg geleidelijk water toe, een eetlepel tegelijk, en roer goed na elke toevoeging, tot de saus de gewenste dikte heeft. De saus moet glad en romig zijn.
Het rollen van de summer rolls:
Vul een grote kom met warm water. Dompel een rijstvel volledig onder in het water en laat het een paar seconden weken tot het zacht en buigzaam is.
Leg het rijstvel voorzichtig op een schoon, vochtig oppervlak, zoals een vochtige snijplank of een vochtige theedoek.
Leg een paar reepjes van elk ingrediënt (garnalen, komkommer, wortel, rode paprika, rijstnoedels en verse kruiden) in het midden van het rijstvel.
Vouw de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol het vel strak op, zoals je dat zou doen bij een burrito.
Herhaal dit proces voor de overige rijstvellen en ingrediënten.
Serveren:
Serveer de summer rolls direct met de zelfgemaakte pindasaus als dip. Je kunt de rolls in hun geheel serveren of in tweeën snijden voor een aantrekkelijkere presentatie. Geniet van deze verfrissende en smaakvolle zomerse lekkernij! En vergeet niet je Yellow jelster erbij te drinken.
Eet Smakelijk en Proost!