Lambic is een Belgische bierstijl die voornamelijk in de Pajottenland regio en de Zennevallei wordt geproduceerd. Het is een zure bierstijl die door zijn unieke productieproces ontstaat. Het bier wordt gebrouwen door middel van wilde gisting waarbij micro-organismen uit de lucht de gisting starten. Hierdoor ontstaat een zuur smaakprofiel en een frisse afdronk.

Lambic wordt vaak gebruikt als basis voor andere bierstijlen zoals geuze en kriek. Geuze is een blend van verschillende jaren lambic waarbij nog eens gefermenteerd wordt in de fles. Kriek is lambic waarbij krieken zijn toegevoegd, wat leidt tot een fruitige smaak en roze kleur.

Het bier wordt geproduceerd door middel van traditionele technieken en wordt beschouwd als een authentieke bierstijl. Het bier is een uitdaging voor de smaakpapillen en is daarom vooral geliefd onder bierliefhebbers die op zoek zijn naar unieke en uitdagende smaken.

Lambic bier wordt het best geserveerd op een temperatuur tussen de 7-12°C en wordt vaak gedronken als aperitief of als bijgerecht bij kaas en charcuterie. Het bier wordt ook vaak gebruikt als basis voor cocktails en longdrinks.

Lambic bier is een unieke bierstijl die niet snel vergeten zal worden door degene die het heeft geproefd. Het is zeker de moeite waard om te proberen en te ontdekken hoe deze bijzondere bierstijl smaakt.

Toont alle 16 resultaten

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven