Rauchbier is een bierstijl die zijn naam ontleent aan de rook smaak die wordt verkregen door gerookt gerst te gebruiken tijdens het brouwproces. Dit bier stamt uit Bamberg, Duitsland en is al eeuwenoud. Het heeft een unieke, smaakvolle smaak en aroma, die vaak wordt omschreven als rokerig, houtachtig en roasty.

Rauchbier wordt gemaakt door gerst te roken boven houtvuur, waardoor de gerst de rooksmaak opneemt. Vervolgens wordt het gerst gebruikt in het brouwproces om het bier te maken. De meeste Rauchbier worden gebrouwen met traditionele methoden en de smaak van het gerst blijft behouden.

Er zijn verschillende soorten Rauchbier, variërend van licht tot donker en van mild tot intens. Sommige zijn versterkt, terwijl andere zachter zijn en beter geschikt zijn voor de dagelijkse consumptie. Dit bier is een populaire keuze onder bierliefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks en uitdagends.

Rauchbier is het perfecte bier voor degenen die houden van smaakvolle, robuuste bieren. Het is perfect voor een gezellige avond thuis, of voor een feestje met vrienden. Of je nu op zoek bent naar een bier voor een speciaal moment, of gewoon op zoek bent naar iets nieuws, het is zeker een bierstijl die je moet uitproberen.

Enig resultaat

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven