De Rotterdamse Bieren van de speciaaltjes bij Vet & Lazy

Vet & Lazy is een speciaalbier brouwerij, gevestigd in Blue City Rotterdam, weet je nog? Dat wannabe centerparcs subtropisch zwemparadijs Tropicana. Nu is dat een ander paradijs, een voor de speciaal bier liefhebber. Met hun splinternieuwe Urban Brewery maken hun het lekkerste wat Rotterdam te bieden heeft…..bier technisch dan.

De zomer van 2015 heeft heel wat warme dagen. In de bouwvallige catacomben van het Rotterdamse Tropicana krijgen Okke en Ruben er opeens dorst van. “Trek in bier!”, roept een van de twee. Wie dat precies is: dat is op dit moment moeilijk te achterhalen, maar dat geeft niet. Feit is dat er een 30 liter weckpan het stopcontact ingaat en we… Ehm… Zo’n anderhalve maand later een heerlijk licht kleurig tarwebiertje klaar hebben (9,5%).

Iedereen wil een lekker lijf. Het eerst gebrouwen brouwsel heet daarom Dubbel Wit Zomerfit. Voordat iemand door heeft wat er gebeurt, is batch één uitgeschonken. Elke bierbrouwer heeft als doel dik en lui worden. Daarom bedenken ze hun echte, professionele naam. Ook de pan gaat weer aan en het recept krijgt vorm. Zo ontstaat er een witbier met kardemom, koriander en Szechuanpeper. Daar gaan ook wat stuks fruit in, want vitaminen zijn belangrijk.

Grapefruit, limoen, sinaasappel… Het duurt amper drie jaar en dan zesten ze per batch honderden stuks fruit. De productie groeit van 30 liter naar de 100. En dan naar 300. Nu maken hun 800 liter per batch, goed voor 40 hl per maand. De hardlopende bieren moeten zelfs in extra productie bij een externe brouwerij. Je zou bijna denken dat het lekker ontspannen is om groot te worden… Nu zijn ze klaar voor een groei tot 100 hl per maand.

Bierparadijs aan het water. Vanaf oktober 2018 voert Vet & Lazy 5 vaste bieren die altijd op voorraad zijn. En er komt meer aan, zoals circulaire bieren, lichte fruitige bieren met 2-5 % alcohol en lagering op houten vaten. De nieuwe brouwerij is klaar en in begin 2019 komt en dan komt er ook nog een nieuw brouwhuis bij met een eigen pils. En een gezellig terras aan de maas, zodat je fijn bij hun (onderuitgezakt, standje relaxed, easy enz.) in het zonnetje een biertje kan komen doen.

Wist je dat Je Moeder op een bruiloft is verwekt? Hoe kwamen ze eigenlijk tot de receptuur van de Porter, Fluffy IPA en Scotty Bean Me Up? Wat heeft zij te maken met Heilige Boontjes, BlueCity010 en Rotterzwam? Volg hun via hun socials en weet waar je moeder uithangt en wat ze uitspookt.

In 2023 zal naast de bron ook hun proeflokaal geopend (De Bierkaai) worden waar je dus al hun bieren vers van de tap kan klappen. Wat een feest.

Maar ga vooral hun bieren proeven, want Rotterdamser dan dit gaat het niet worden.

Bieren van vet & lazy kopen?

Zit je al te watertanden? Dacht het effe wel natuurlijk. Bij Brother Beer zijn alle bieren Vet Lazy altijd voorradig…anders heeft er een badmeester z’n werk niet gedaan. Blijf vooral op je luie reet zitten en bestel hieronder hun toffe bieren.

De bieren van Vet & lazy

De Rotterdamse Bieren van de speciaaltjes bij Vet & Lazy

Vet & lazy rotterdam

Scroll naar boven