Brother beer blogs

Bier is een van de meest geliefde dranken ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het wordt gemaakt van water, granen, hop en gist en kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van de gebruikte ingrediënten en brouwmethoden. Van lichte pilseners tot rijke stouts, bier biedt een breed scala aan smaken en aroma’s die voldoen aan de diverse smaakvoorkeuren van bierliefhebbers over de hele wereld.

Het drinken van bier gaat verder dan alleen het genieten van een koude drank. Het kan een sociale activiteit zijn die mensen samenbrengt om te proosten op speciale gelegenheden, of om te ontspannen na een lange dag werken. Bovendien is bier een belangrijk onderdeel van verschillende culturen en tradities over de hele wereld.

Blijf jij graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de bierwereld? In dit blog zullen Simon en Laurence dieper ingaan op trends, nieuwtjes, leuke weetjes, en de rol van bier in verschillende culturen. Wil je tips over bier combineren met voedsel. Check dan ook Moon’s Bier Foodpairing Blog.

Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze geliefde drank, Deze Brother Beer Blogs biedt voor elk wat wils.

 

Beergeeks Beat ALS

Op woensdag 8 november 2023 was het eindelijk zover: een unieke bierproeverij georganiseerd door Brother Beer en geleid door Beergeek en Bierenthousiast Ferry Wijnhoven met als doel geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland.

Een bierpakket, het ideale cadeau

Een bierpakket is het ideale cadeau om te krijgen én om te geven. Wat zijn de keuzes in de bierpakket, waar moet je op letten als je een bierpakket geeft en hoe maak je een pakket echt persoonlijk.

Waar komt bokbier vandaan?

Het Beierse dialect veranderde “Einbecker Bier” in het uitspreekbare “Ainpöckisch Bier,” kortweg “Ainpöck.” In de volksmond werd er simpelweg om “Ein Bock” gevraagd. Dit had niets te maken met geitachtige dieren.

Statiegeld op blik

Er zijn een hoop voordelen voor het milieu, maar wat betekend dit voor de kleine brouwerij?

Horecapils v.s Speciaalbier

Speciaalbier is ondertussen goedkoper of net zo duur als een pilsje in de horeca.

Craft of Speciaal bier?

Een brouwerij wordt in de VS als craft beschouwd als deze minder dan 6 miljoen hectoliter bier per jaar produceert, en als minder dan 25% van de brouwerij in handen is van een grote brouwerij.

Gluten allergie

Een allergie waardoor de meeste bieren een nare ervaring worden? Gelukkig zijn er genoeg glutenvrije alternatieven voor de gluten intoleranten onder ons.


Bier voor de feestdagen

De feestdagen zijn een tijd van gezelligheid, vreugde en het genieten van de goede dingen des levens. Wat past er nu beter bij deze festiviteiten dan een goed glas bier?

Accijnsverhoging funest voor Nederlandse bierwereld?

Er staat een accijnsverhoging op bier voor de deur. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor de brouwerijen en de consument.

De onverwachte avonturen van die bierviltjes verzamelaar.

Je kunt het niet helpen, je moet het oppakken. Het is alsof het bierviltje fluistert: "Verzamel me, neem me mee, laat me deel uitmaken van je leven" .

Wat zijn nou eigenlijk Trappist en Abdij bieren?

Altijd nou willen weten wat het verschil nou is? Lees dan snel verder en open er een mooi bier bij.
blog broeders
Scroll naar boven