Brother beer blogs

Bier is een van de meest geliefde dranken ter wereld en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het wordt gemaakt van water, granen, hop en gist en kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van de gebruikte ingrediënten en brouwmethoden. Van lichte pilseners tot rijke stouts, bier biedt een breed scala aan smaken en aroma’s die voldoen aan de diverse smaakvoorkeuren van bierliefhebbers over de hele wereld.

Het drinken van bier gaat verder dan alleen het genieten van een koude drank. Het kan een sociale activiteit zijn die mensen samenbrengt om te proosten op speciale gelegenheden, of om te ontspannen na een lange dag werken. Bovendien is bier een belangrijk onderdeel van verschillende culturen en tradities over de hele wereld.

Blijf jij graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de bierwereld? In dit blog zullen Simon en Laurence dieper ingaan op trends, nieuwtjes, leuke weetjes, en de rol van bier in verschillende culturen. Wil je tips over bier combineren met voedsel. Check dan ook Moon’s Bier Foodpairing Blog.

Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze geliefde drank, dit blog biedt voor elk wat wils.

 

Statiegeld op blik

Er zijn een hoop voordelen voor het milieu, maar wat betekend dit voor de kleine brouwerij?

Horecapils v.s Speciaalbier

Speciaalbier is ondertussen goedkoper of net zo duur als een pilsje in de horeca.

Craft of Speciaal bier?

Een brouwerij wordt in de VS als craft beschouwd als deze minder dan 6 miljoen hectoliter bier per jaar produceert, en als minder dan 25% van de brouwerij in handen is van een grote brouwerij.

Accijnsverhoging funest voor Nederlandse bierwereld?

Er staat een accijnsverhoging op bier voor de deur. En alhoewel er nog een mogelijkheid is dat dit niet doorgaat is de kans zeer groot dat de accijns en dus de prijs omhoog gaat. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor de brouwerijen en de consument.
blog broeders
Scroll naar boven