Gegrilde kip in biersaus
Heerlijke gegrilde kip met tagliatelle en dit allemaal in een romige biersaus. Gezond en lekker en toch met bier. Dat wordt smullen.
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilets
- 300 gram tagliatelle
- 600 gram broccoli
- 2 uien
- 15 gram peterselie
- 1 el olijfolie
- 250 ml kookzuivel
- ½ kippenbouillon tablet
- 330 ml blond bier
Voor de biersaus van dit gerecht heb je een blond bier nodig. Een mooi traditioneel blond is hier super geschikt voor. Denk aan de Omer Blond of Kwak Blond. Ook traditionele blonde bieren van Nederlandse brouwerijen kunnen, zoals de Artemis Blond of De Weldoener van Maallust.
Bereidingswijze
- Snij de peterselie fijn en snipper de uien. Doe olie in een hapjespan en fruit de ui voor ongeveer 5 minuten. Doe de kookzuivel, bouillontablet en het bier toevoegen. Breng aan de kook en laat dan voor ongeveer 20 minuten rustig inkoken op laag vuur. Breng naar smaak peper en zout toe.
- Neem de kipfilets en halveer deze in lengte. Leg ze tussen vellen vershoudfolie en sla plat met een koekenpan. Bestrooi met peper en zout. Doe de kipfilets in een verhitte grilpan en gril ze in 5 minuten gaar.
- Ondertussen kook je de tagliatelle (volgens instructies op de verpakking). Snij de broccoli klein. Kook de broccoli voor 3 minuten. Giet zowel de broccoli als de tagliatelle af. Meng de tagliatelle met de saus en peterselie. Verdeel over de borden en leg de kipfilet en broccoli erover.
Vergeet niet een extra fles van het bier te kopen om te proeven samen het dit gerecht. En deze proeft natuurlijk het lekkerste in het echte Brother Beer glas.