Moon loves Food – Crying Tiger
Ingrediënten
- 350 gr Ribeye of Bavette (in Thailand gebruiken ze Skirt steak)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 teentjes fijngesneden knoflook (of meer mag altijd)
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 theelepel gemalen witte peper
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg het vlees toe. Meng het vlees goed met de marinade en laat dit minimaal 2 uur marineren. Eigenlijk is dit gerecht nog lekkerder als je het een dag laat marineren!
Na 2 uur wachten is het zo ver je mag aan de slag met het vlees.
Je kunt het vlees bakken in een anti aanbakpan met wat olie maar het wordt nog lekkerder als je het vlees roosteren boven de BBQ.
Als je dan toch aan het wachten bent dan kun je net zo goed de dipsaus voor de Crying Tiger maken.
Ingrediënten Dipsaus
- 2 eetlepels fijngesneden Koriander
- 2 fijngesneden bosuitjes
- 4 theelepels Thaise vissaus
- 3 theelepels vloeibare marinade
- 1 fijngesneden sjalot
- 1 theelepel Palmsuiker
- 2 theelepels geroosterde rijstpoeder
- 1 theelepel Chilivlokken of rood pepertje (hiermee ga je bepalen hoe pittig je dipsaus wordt)
- 3 theelepels citroensap
- 1 eetlepel Bruine suiker
Bereidingswijze Dipsaus
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg evt naar smaak wat extra vissaus en limoensap toe en wees voorzichtig met de pepers, want de tijger moest er ook al van huilen. Serveer deze dip bij het warme vlees.
Voor de geroosterde rijstpoeder kun je gebruik gemaakt van sticky rice. Dat is de rijst die men gebruikt wordt voor sticky rice met mango die je veel in de streetfood stalletjes kunt vinden.
Nu je gerecht compleet is moet je natuurlijk een lekker bier erbij hebben. Nu kan je hier natuurlijk een mooie stout bij pakken en heerlijk gaan genieten.
Eet smakelijk en Proost!!!