Bock bier is een populaire bierstijl uit Duitsland. Het wordt vaak gebrouwen in de herfst en winter en kenmerkt zich door zijn volle smaak en robijnrode kleur. Deze stijl is sterk en heeft een alcoholgehalte van 6-7%. Het is een typisch donker en zoet bier met tonen van karamel en geroosterde mout. Het bier wordt meestal gebrouwen met licht gerst en donkere mouten, die bijdragen aan de zoete smaak en de diepe kleur.

Bock bier is perfect om te delen met vrienden tijdens koude dagen en gelegenheden. Het wordt vaak geserveerd in een beker, het combineert goed met kaas en vleesgerechten. Het bier wordt vaak beschouwd als een speciaal bier en is een populaire keuze voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar iets sterkers en zoeters. Brouwerijen over de hele wereld produceren hun eigen versie van Bock bier, waardoor er veel verschillende smaken en stijlen zijn om uit te kiezen.

Deze stijl vind zijn oorsprong in Duitsland. Het wordt gekenmerkt door een volle smaak en een lichtbruine kleur. Het bier heeft een hoger alcoholpercentage dan reguliere bieren. Het wordt vaak gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken tijdens de lente. Het bier wordt gebrouwen met speciale moutsoorten en hop om de typische smaak te creëren. Het is een populaire keuze onder bierliefhebbers die van een volle smaak houden. Veel brouwerijen bieden een verscheidenheid aan bockbieren, waaronder traditionele bockbieren, doppelbocks en weizenbocks. Het proeven van verschillende soorten bock bier is een leuke manier om de verschillende smaken en stijlen te ontdekken. Bock bier is een populaire keuze tijdens feestdagen, zoals Kerstmis en Oud en Nieuw.

Toont alle 11 resultaten

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven