IPA, India Pale Ale, is een populair soort bier dat bekend staat om zijn hoge bitterheid en aromatische smaak. Het bier ontstond in de 19e eeuw toen Britse brouwers bier naar India stuurden om hun soldaten te voorzien. Het bier was hoger gebrouwen en bevatte meer hop om te zorgen dat het tijdens de lange reis niet bedierf.

Het bier wordt beschouwd als een “craft beer” en is verkrijgbaar in verschillende varianten, van New England tot West Coast. Het wordt gekenmerkt door een intense, fruitige en bitter smaak en aroma, wat wordt verkregen door het toevoegen van grote hoeveelheden hop tijdens het brouwproces.

Het is het perfecte bier voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar iets met een krachtige smaak. Het wordt vaak gedronken bij speciaalgerechten of als aperitief voor een maaltijd. Er zijn veel verschillende IPA bieren beschikbaar, van zachte en fruitige tot bitter en hoppig.

IPA bier is een populaire keuze onder bierliefhebbers en brouwers, en de vraag naar IPA bier blijft groeien. Het wordt vaak beschouwd als een trendsetter in de bierindustrie en wordt door veel brouwerijen gebrouwen.

Als je op zoek bent naar een bier met een unieke smaak en een verhaal, is IPA bier een must-try. Of je nu op zoek bent naar iets fruitigs of iets bitter, je zult zeker een IPA vinden die aan je smaak voldoet.

Resultaat 1–24 van de 131 resultaten wordt getoond

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven