Stout is een donker, vol bier met een uitgesproken smaak. Het bierbrouwen van stout is ontstaan in de 18e eeuw en heeft in de loop der tijd veel verschillende stijlen opgeleverd. De smaak komt door het gebruik van gerookte of donkere mout, die zorgt voor een rokerig, chocolade-achtig of koffie-achtig aroma en smaak.

Er zijn verschillende soorten stout bier, waaronder Dry, Sweet, Oatmeal en Imperial. Dry is de meest bekende en wordt vaak beschreven als bitter en rokerig met een dunne body. Sweet bevat vaak extra suiker en lactose. Waardoor het zachter en zoeter is dan Dry.

Oatmeal Stout bevat haver, wat zorgt voor een vollere body en een mildere smaak. Imperial is een sterke versie en bevat vaak meer alcohol en mout, wat leidt tot een rijkere smaak met tonen van chocolade, koffie en rokerige mout.

Stout bier is het perfecte bier voor de wintermaanden. Omdat de volle smaak en het donkere uiterlijk de koude avonden opvrolijken. Het is ook een populaire keuze voor degenen die van een stevige, complexe smaak houden. Dit bier wordt vaak geserveerd bij desserts, waar de zoete smaken samenkomen met de chocolade-achtige smaken van het bier.

Het is het perfecte bier voor de winter en wordt vaak geserveerd bij desserts vanwege de zoete en chocolade-achtige smaken.

Resultaat 1–24 van de 114 resultaten wordt getoond

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven