Ontdek de unieke combinatie van een ultramoderne brouwerij, een schilderachtige waterfront gastropub en inspirerende bieren, allemaal geïnspireerd door de rijke geschiedenis van deze locatie. Sinds de opening in juli 2021 is deze brouwerij uitgegroeid tot de op één na grootste onafhankelijke craftbier brouwerij van Nederland. In het volledig gerestaureerde fruitpakhuis, dat al meer dan 100 jaar oud is en een indrukwekkende oppervlakte van meer dan 5.000 m2 beslaat, wordt jaarlijks bijna 2 miljoen liter ambachtelijk bier geproduceerd, beschikbaar in flessen, blikken en vaten. Beleef het avontuur en proef de huisgebrouwen bieren in de schitterende ‘waterfront gastropub’.

Deze toffe gastropub van de Stadshaven Brouwerij, gelegen in het Merwe-Vierhavengebied (M4H) in Rotterdam, biedt jou een culinaire reis van Nederlandse klassiekers tot Aziatische invloeden, van street-style gerechten tot haute cuisine. Hier smelten wereldwijde favoriete smaken samen in een ontspannen, gezellige sfeer die de informele ambiance van een pub combineert met de hoogwaardige kwaliteit en service van een eersteklas restaurant.

Je vindt deze bijzondere locatie in het Rotterdamse Merwe-Vierhavengebied (M4H); een historisch havengebied van ongeveer 100 hectare aan de noordzijde van de Maas. Ooit was dit de grootste fruithaven ter wereld en nu staat het bekend als het “Innovation district” van Rotterdam. Dit gebied maakt deel uit van een grootschalig herontwikkelingsproject om de ruige havenomgeving te transformeren tot de nieuwste trekpleister van Rotterdam. Het wordt tevens erkend als broedplaats, proeftuin en een voorbeeld van een circulaire economie voor de toekomst. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van dit gebied, nodigen we je uit om ons verhaal te ontdekken.

Geniet van een unieke sfeer die je nergens anders zult vinden; een gedurfde samensmelting van eigentijds interieur en een industriële omgeving waar de historische elementen van het pand opvallend tot uiting komen.  

DE BIEREN

Als brouwerij willen ze voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. Daarom gebruiken ze alleen de modernste technieken die zo min mogelijk water en energie verspillen. Dit maakt hun een van de meest duurzame brouwerijen van Rotterdam! Meer weten over dit circulaire brouwproces? Klik dan hier.

De brouwerij brouwt batches van 4.000 liter en heeft 19 vergistingstanks met een totale opslagcapaciteit van bijna 200.000 liter! Daarnaast hebben ze ook een eigen fust-, blik- en flessenvullijn. Deze laatste vult maar liefst 6.500 flessen per uur!Wilt u dit alles met eigen ogen zien? Boek dan een rondleiding en neem een kijkje achter de schermen en kom alles te weten over Stadshaven Brouwerij. 

Proef het avontuur en de hedendaagse Nederlandse keuken in deze prachtige ‘Waterfront Gastropub’. Geniet van de combinatie van de ongedwongen sfeer van een kroeg, met de topkwaliteit van een high-end restaurant. Onze gedurfde biercocktails en zelftaptafels creëren een sfeer waar je geen genoeg van kan krijgen!

Ze gebruiken lokale seizoensgebonden ingrediënten omdat ze geloven in de positieve sociale en ecologische impact van deze industrie. Ze zetten in op circulariteit en duurzaamheid en tonen een onverschrokken vastberadenheid om een gamechanger te zijn; zowel in hun bieren als in het eten dat ze serveren. Ze hebben ook de eerste biercocktailtap ter wereld die altijd zes heerlijke biercocktails kan serveren! Klik hier om meer te weten te komen over onze bieren.

Enthousiast geworden door deze heerlijke bieren en toffe mechandise? Check dan de rest van onze pagina voor meer bieren of kom gezellig langs in de bottleshop. De lekkerste en leukste verpakte cadeaus haal je bij Brother Beer

Scroll naar boven