Moon loves Food – Big Mac Bao

Jaa, je ziet een goed een big mac bao!
Een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht want eerlijk een classic bao met buikspek blijft natuurlijk ook heerlijk 🥰
Zeker als je bij McDonald’s regelmatig een big mac haalt, dan moet je dit zeker eens proberen
De hamburger heb ik lekker gekruid & daarop een goede plek cheddar. Uiteraard mogen de augurk en ijsbergsla ook niet missen & de big mac saus mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wat mij betreft blijft nog steeds de beste van OhMyFoodnessNL met oa Heinz sandwichspread tuinkruiden 👌
Voor het bier ging ik voor Juice Punch van Frontaal Brewing Company
Een mooie NEIPA met hoppigheid, fruitigheid en hazy
In combinatie met big mac bao komt de bitterheid van het bier naar voren en het fruitige.
Je proeft ook goed de kaas en het zoutje van de burger 🍔
 

Ingrediënten voor de Broodjes

  • 300 G Bloem
  • 1 eetlepel olie
  • snelwerkende gist
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 85ML melk
  • 85ML water
  • Optioneel sesamzaad

Bereidingswijze

Eerst maken we de Bao Buns – je hebt een bamboestomer of stoommandje nodig om de broodjes te stomen.

Eerst moeten we de gist activeren, de melk en het water samen in een kan in de magnetron / boven de kookplaat tot handwarm verwarmen, de suiker en de gist erover strooien en een paar minuten laten staan om de gist te activeren.

Voeg in een grote kom de bloem toe en meng langzaam het melkmengsel erdoor, al roerend in porties, het zal eerst droog zijn en dan geleidelijk samenkomen om een deeg te vormen, als alle vloeistof erin zit, gebruik je je handen om voeg de bloem samen, druk erop en kneed voorzichtig om het samen te binden, het mag niet plakkerig of droog zijn, als het plakkerig is, voeg dan een beetje meer bloem toe, te droog, een beetje warm water een theelepel per keer. Laat in de kom als één grote klomp, dek af met huishoudfolie en laat 20 minuten rusten. Het ziet er waarschijnlijk nogal ruw uit, maak je in dit stadium geen zorgen.

Na 20 minuten zal het gladder zijn, haal het uit de kom, voeg wat meer bloem toe aan het werkoppervlak en kneed tot het super glad is, het duurt niet lang. Rol het deeg uit in de vorm van een blok en snijd in 8 stukken van gelijke grootte, rol ze elk in een bal en rol ze uit tot een ovale vorm van ongeveer ¼ inch dik. Snijd er een paar doormidden om 2 kleinere helften te maken terwijl je al het deeg uitrolt, dit worden je middelste broodjes.

Terwijl je elk stuk deeg uitrolt, leg je het op bakpapier en bestrijk je de ene helft met olie, het kan dan worden omgevouwen, zo kookt het in tweeën gevouwen en de olie zorgt ervoor dat het niet blijft plakken. Snijd je bakpapier af als het te groot is en plaats het in de stoommand, herhaal met de broodjes en zorg ervoor dat je ook genoeg middelste broodjes maakt voor de big mac-benadering.

Als ze allemaal klaar zijn, hebben ze allemaal een beetje rusttijd gehad in de bamboemand, maar zorg ervoor dat je ze allemaal minstens 30 minuten laat staan. Vul een grote pan met water, plaats het stoommandje erop en breng aan de kook. Als je in dit stadium sesamzaadjes wilt toevoegen, bestrijk dan de deksel van de broodjes met een beetje water en strooi de sesamzaadjes erover, ze moeten aan het water blijven kleven. Zodra het water kookt, laat je het 10-12 minuten zachtjes borrelen. Controleer de broodjes, ze moeten opgeblazen en zacht van structuur zijn. Als je ze meteen eet, serveer ze dan of ga verder met de volgende stap. Ze kunnen eventueel in de koelkast worden bewaard en opnieuw worden gestoomd.

Ingrediënten burger

  • 500 G rundergehakt
  • beetje peper en zout om je vlees op smaak te brengen.

Bereidingswijze Burger

Maak gelijke balletjes van het gehakt. Verhit een beetje margarine of boter in de pan. Leg de net gemaakte balletjes in de pan en druk deze plat. Bak de burgers 3 minuutjes op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosé zijn vanbinnen, mocht je dat lekker vinden.

Saus en ander beleg

een likje mosterd, een plakje augurk en ijsbergsla heb je zoizo nodig om de Big Mac smaak te krijgen. Beetje mayo , plakje cheddar, rood uitje, of opgebakken spek.Je kan helemaal los. Je broodje daarintegen is niet heel groot ..so choose wisely

( PRO TIP…there is always room for bacon)

Mocht het nou zo zijn dat je geen juice punch voor handen hebt. Elke hazy IPA is in dit geval een heelijke aanvulling op deze heerlijke snack.

Eet smakelijk en Proost!!!

Bieren perfect voor bij deBig Mac Bao

Moon loves Food - Big Mac Bao

bier & foodpairing

Moon's Bier Foodpairing Blog
Scroll naar boven