Moon Loves Food – Cheeseburger Egg Rolls
Jaaaaaa, als je van cheeseburger houdt dan moet je zeker even gaan kijken!
Ik maakte namelijk cheeseburger loempia’s met daarin smokin hot kaas van @eruprestige
In de foodybox van @kroonophetwerk zat namelijk smokin hot van @eruprestige en ook american mosterd van @kuehne_nl
Voor deze cheeseburger loempia’s maakte ik een big mac saus met american mosterd
Ik maakte dit in combinatie met Sunny Waves – West Coast Double IPA van @twochefsbrewing
Het pittige van de cheddar zit er goed in en het gehakt blijft mooi kruidig. De bitters komen mooi naar voren en wat piney met bloemige tonen
Ingrediënten voor de egg rolls
- Rundergehakt: Gebruik mager rundergehakt voor het beste resultaat.
- Middelgrote gele ui: fijngehakt.
- In blokjes gesneden augurken
- Kaas (je kan nooit genoeg kaas hebben)
- Loempiavellen: Of loempiavellen.
- Gehakte teentjes knoflook
- Worcestershire saus
- Mosterd
- Eiwit
- Kosjer zout
- Verse gebarsten zwarte peper
- Plantaardige olie om te koken
- Olijfolie om te frituren
Bereidingswijze
- Voorverwarmen: Verwarm eerst een frituurpan op middelhoog vuur, voeg een eetlepel plantaardige olie toe en bak de gehakte uien tot ze doorschijnend zijn.
- Kook het vlees: Voeg vervolgens het gehakt toe aan de pan en breek het zoveel mogelijk voordat je het op smaak brengt met zout en peper. Dek het af en kook tot het vlees bruin begint te worden.
- Maak de cheeseburger-loempiavulling: roer vervolgens het vleesmengsel om het tijdens het koken in stukken te laten breken, en roer de Worcestershire-saus, mosterd en knoflook erdoor. Giet het vet af en doe het gekookte vlees in een kom.
- Voeg kaas en augurken toe: Voeg daarna kaas toe en meng tot de kaas is gesmolten en goed gemengd voordat u de augurken erdoor roert.
- Verwarm de olie voor: Verwarm de olie nu voor tot 350 graden F terwijl je de loempia’s rolt.
- Loempia’s maken: Klop eerst het eiwit in een kleine kom en zet deze naast je neer.
- Vul de loempiavelletjes: Leg vervolgens een loempiavelletje op een vlakke ondergrond bedekt met perkamentpapier besprenkeld met kookspray en schep twee eetlepels van de cheeseburger-loempiavulling in een lijn, laat aan elk uiteinde een centimeter vrij.
- Rol ze op: Pak vervolgens voorzichtig de hoek die het dichtst bij je in de buurt is en vouw deze voorzichtig over het mengsel, onder de vulling. Vouw de zijhoeken naar het midden van de rol, zodat deze op een open envelop lijkt. Verdeel een deel van het eiwit langs de randen en rol de verpakking strak op om hem dicht te sluiten. Ga door tot alle loempia’s klaar zijn.
- Loempia’s bakken: Bak als laatste de loempia’s in batches tot ze goudbruin zijn, zorg ervoor dat ze elkaar niet verdringen. Draai ze om en laat de andere kant bruin worden voordat je ze verwijdert en op een bakplaat bedekt met keukenpapier legt.
Serveren:
Als alle cheeseburger-loempia’s klaar zijn, serveer ze dan met de Thousand Island-dressing.
Eet Smakelijk en Proost!