Quadrupel bier, ook bekend als Quad, is een type bier uit de Belgische biercultuur. Het is een donker, volmoutig bier met een alcoholpercentage tussen de 7% en 12%.

Dit bier wordt gekenmerkt door zijn rijke, maltige smaak, met tonen van karamel, chocolade en gedroogd fruit. Het heeft een ronde, zachte afdronk en een zichtbare alcoholische warmte.

De geschiedenis van het bier gaat terug tot de middeleeuwen, toen abdijen in België begonnen met het brouwen van bieren voor religieus gebruik. Het bier kreeg zijn naam “quadrupel” vanwege de vier maal zo hoge hoeveelheid granen in vergelijking met traditionele bieren.

Quadrupel bier is het resultaat van een uitgebreide brouwproces met hoge kwaliteitsingrediënten en rijping gedurende maanden of zelfs jaren. Het is een populaire keuze voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar een complex, krachtig bier met een unieke smaak.

Bij het serveren is het belangrijk om de juiste temperatuur en glaswerk te kiezen om de smaak en aroma’s optimaal te waarderen. Het wordt vaak geserveerd in een stijlvol, verwarmd bierglas en de temperatuur moet rond de 10°C liggen.

Quadrupel bier is ook een populaire keuze voor bier- en foodpairing, met verschillende soorten gerechten, zoals rood vlees, gerechten met wild, kazen en chocolade. Het is een veelzijdig bier dat perfect is voor feestelijke gelegenheden, zoals kerst en nieuwjaar.

In conclusie is Quadrupel bier een belangrijke speler in de Belgische biercultuur en een uniek en veelzijdig bier dat zeker het proberen waard is voor bierliefhebbers.

Resultaat 1–24 van de 28 resultaten wordt getoond

Toon resultaten

Brouwerij

Soort

Land van herkomst

Price

Untappd score

Toon resultaten
Scroll naar boven